Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a anunţat sâmbătă că îşi retrage candidatura la învestirea Partidului Republican în vederea alegerilor prezidenţiale din 2024, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am venit să vă spun că a devenit clar pentru mine: nu este momentull meu”, a declarat Mike Pence la Coaliţia Evreiască Republicană (RJC), reunită într-o Convenţie, la Las Vegas, în Nevada.

”După o reflecţie atentă şi rugăciune, am decis să-mi suspend campania la preşedinţie”, a anunţat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Candidatul Mike Penceâ, creditat în sondaje cu abia 3,8% din intenţiile de vot, potrivit site-ul specializat fivethirtyeight.com, nu avea nicio şansă împotriva fostului său preşedinte Donald Trump, care este creditat ca mare favorit în algerile primare republicane, în pofida problemelor în justiţie pe care le are.

El nu a dat niciun consemn în vederea susţinerii vreunui alt candidat în acest anunţ, care a luat auditoiul complet prin surprindere.

Principalii opt candidaţi la învestitura Partidului Republican urmează să ia cuvântul la această reuniune, în acest weekend, inclusiv Donald Trump, care domină detaşat în sondaje, şi cel mai apropiat rival său, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Fostul vicepreşedinte al lui Donald Trump a schimbat tonul, după ce i-a rămas loial ani de zile, după luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.