Fostul şef al Hamas, Khaled Meshaal, a lansat vineri un apel la proteste în întreaga lume musulmană în sprijinul palestinienilor şi a cerut populaţiei din ţările vecine să se alăture luptei împotriva Israelului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să ne îndreptăm vineri spre pieţele şi străzile din lumea arabă şi islamică", a declarat Meshaal, care în prezent conduce biroul Hamas din diaspora.

Meshaal, care locuieşte în Qatar, a declarat că guvernele şi popoarele Iordaniei, Siriei, Libanului şi Egiptului au o datorie mai mare de a-i sprijini pe palestinieni. "Triburile Iordaniei, fiii Iordaniei, fraţii şi surorile Iordaniei... Acesta este un moment al adevărului şi graniţele sunt aproape de voi, cu toţii vă cunoaşteţi responsabilitatea", a declarat Meshaal.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Iordania şi Libanul găzduiesc cel mai mare număr de refugiaţi palestinieni.

"Pentru toţi învăţătorii care predau jihadul... pentru toţi cei care predau şi învaţă, acesta este un moment de aplicare (a teoriilor)", a declarat Meshaal.

Apelul de mobilizare al lui Meshaal a venit în timp ce Israelul a promis că îşi va intensifica răspunsul la atacul Hamas cu o ofensivă terestră, după ce avioanele de luptă israeliene au lovit peste 200 de ţinte în oraşul Gaza în cursul nopţii.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că cel puţin 950 de persoane au fost ucise şi 5.000 au fost rănite în enclava de coastă aglomerată în cele patru zile de confruntări. Sâmbătă, bărbaţi înarmaţi din Hamas au năvălit din Fâşia Gaza în regiuni din sudul Israelului, omorând sute de oameni şi luând ostatici, în cel mai sângeros atac al militanţilor palestinieni din istoria Israelului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.