Fostul secretar de stat Rex Tillerson a avertizat că Rusia are "un comportament îngrijorător”, declaraţiile fiind făcute într-un discurs ţinut după ce a fost demis de către preşedintele american Donald Trump, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tillerson nu i-a mulţumit lui Trump şi nici nu i-a lăudat politicile de până acum.

Fostul secretar de stat, adresându-se reporterilor la Departamentul de Stat, a spus că în timpul mandatului său s-au îmbunătăţit relaţiile cu China, iar programul nuclear al Coreei de Nord a fost ţinut sub control.

El a spus, însă, că "mai este mult de muncă" pentru a răspunde acţiunilor îngrijorătoare ale Guvernului rus. "Mai este mult de muncă pentru a răspunde comportamentului şi acţiunilor îngrijorătoare ale Guvernului rus. Rusia trebuie să analizeze cu grijă dacă acţiunile sale sunt în interesul poporului rus sau al lumii, într-un sens mai larg. Dacă vor continua pe acelaşi drum, este probabil că se vor găsi mai izolaţi, o situaţie care nu este în interesul nimănui”.

Tillerson a precizat că a discutat cu Trump pentru a putea exista claritate în următoarele zile.

Deşi el nu va pleca oficial până în 31 martie, adjunctul său, John Sullivan, va prelua responsabilităţile sale până la confirmarea lui Mike Pompeo în postul de secretar de stat. "Cel mai important este să asigurăm o tranziţie fără probleme într-o perioadă în care ţara are de-a face cu provocări privind politici importante şi securitatea naţională”, a spus Tillerson.

La rândul său, Donald Trump, vorbind cu reporterii în faţa Casei Albe, a spus că neînţelegerile dintre el şi Tillerson au fost cauzate de "chimia” dintre ei. "Ne înţelegeam chiar bine, dar nu eram de acord în privinţa unor lucruri. Dacă analizăm acordul cu Iranul, cred că este teribil. Bănuiesc că el a considerat că este în regulă. Cu Mike, Mike Pompeo, avem un tip de gândire similar. Cred că o să meargă foarte bine”, a spus Trump.

Fostul şef al ExxonMobil s-a contrazis în repetate rânduri în public cu Casa Albă, după ce a fost numit secretar de stat anul trecut. Trump l-a concediat oficial pe Tillerson printr-o postare pe Twitter şi l-a numit pe fostul director al CIA, Mike Pompeo, în funcţia de secretar de stat.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.