Fostul procuror special Robert Mueller a declarat miercuri că preşedintele american Donald Trump a dorit să îl concedieze din cauza investigaţiei sale privind o posibilă obstrucţionare a justiţiei ca parte a anchetei despre implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a fost întrebat la o audiere în faţa Camerei Reprezentanţilor a Congresului american dacă Trump a vrut să îl concedieze, Mueller a făcut referire la raportul său şi a răspuns: „Aşa scrie în raport şi da, susţin în continuare acest lucru”.

În ceea ce priveşte raportul care prezintă concluziile anchetei privind o posibilă implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump să câştige, Mueller a afirmat: „Concluziile indică faptul că preşedintele nu a fost exonerat privind faptele pe care le-ar fi comis. Nu acest lucru arată raportul”.

Procurorul special a condus, timp de doi ani, o anchetă complexă cu scopul de a stabili dacă Rusia a cooperat cu echipa de campanie a lui Donald Trump în vederea alegerii candidatului republican în 2016.
În raportul său de anchetă, de peste 400 de pagini, făcut public în aprilie, Robert Mueller a conchis că nu există ”probe suficiente” ale vreunei înţelegeri, în pofida unor numeroase contacte între Moscova şi apropiaţi ai lui Trump.
El prezintă, de asemenea, presiuni tulburătoare exercitate asupra anchetei sale de către şeful statului, iar mai mulţi oficiali din cadrul opoziţiei democrate reclamă de atunci deschiderea unei proceduri în vederea destiturii (impeachment) lui Trump.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.