Fostul preşedinte peruvian Alejandro Toledo a fost arestat marţi în Statele Unite şi ar putea fi extrădat în Peru, a anunţat ministrul peruvian al Justiţiei, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toledo, care a fost preşedinte între 2001 şi 2006, a fugit din Peru şi este căutat de autorităţi pentru că ar fi primit 20 de milioane de dolari de firma braziliană de construcţii Odebrecht ca mită pentru oferirea unui contract public.

Peru a cerut oficial extrădarea sa din SUA acum un an.

Toledo, în vârstă de 73 de ani, a fost arestat în California. El a negat acuzaţiile.

Avocatul lui Toledo din Peru, Heriberto Benitez, a declarat pentru postul local de radio RPP că fostul preşedinte nu a avut parte de un proces corect.

Vicente Zeballos, ministrul peruvian al Justiţiei, a declarat că Toledo va participa la o primă audiere săptămâna aceasta pentru a se determina dacă va fi reţinut pe durata procesului.

„Rotunjind, extrădarea ar putea dura un an. Guvernul este implicat într-o luptă împotriva corupţiei”, a declarat Zeballos.

Toledo va mai participa, probabil, la o nouă audiere pentru a determina dacă poate fi eliberat pe cauţiune înainte ca procesul său de extrădare să înceapă şi ar putea face apel, a precizat Zeballos.

Mai multe scandaluri de corupţie au afectat recent Peru. Fostul preşedinte Pedro Pablo Kuczynski a fost arestat în urma unor acuzaţii de mită în legătură cu aceeaşi investigaţie în care vizat şi Toledo.

De asemenea, un alt fost preşedinte, Alan Garcia, s-a sinucis împuşcându-se în cap pentru a evita arestarea în aprilie, el fiind acuzat tot de luare de mită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.