Fostul ministru britanic al egalităţii, Kemi Badenoch, şi-a adăugat, sâmbătă, candidatura pe lista candidaţilor pentru a-i succeda premierului Boris Johnson în funcţia de lider al Partidului Conservator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Badenoch a fost unul dintre cei aproape 60 de parlamentari şi consilieri care şi-au dat demisia săptămâna aceasta pentru a-l forţa pe Johnson să demisioneze. Acesta din urmă a declarat totuşi că va rămâne până la numirea succesorului său, proces care ar putea dura luni de zile, conform lalibre.be.

Un program pentru cursa pentru conducerea Partidului Conservator este aşteptat luni, iar câştigătorul va fi investit de conferinţa anuală a partidului de la începutul lunii octombrie.

Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak se numără printre favoriţii pentru post. Anunţul candidaturii a câştigat sprijinul imediat al mai multor parlamentari. El este şi candidatul preferat al membrilor Partidului Conservator, dintre care un sfert sunt în favoarea lui, potrivit ultimului sondaj.

Sunak este urmat de ministrul de Externe Liz Truss, care este susţinută de 21% dintre membrii partidului, urmat de secretarul Apărării Ben Wallace cu 12%, potrivit sondajului Opinium pentru Channel 4 News.

Nici Truss, nici Wallace nu şi-au depus nominalizările încă. Deputatul conservator Tom Tugendhat şi procurorul general Suella Braverman şi-au anunţat oficial candidaturile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.