Nancy Regan, soţia fostului preşedinte republican Ronald Reagan, care a deţinut două mandate la Casa Albă între 1981 şi 1989, a decedat duminică la vârsta de 94 de ani, potrivit unor membri ai familiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fosta prima doamnă şi-a început cariera la Hollywood în anii '40, de unde a promovat la Casa Albă la începutul anilor '80, atunci când soţul ei a câştigat primul mandat prezidenţial din partea Partidului Republican.

Nancy Reagan a rămas cunoscută drept protectorul neoficial al preşedintelui, rol pe care şi l-a asumat după tentativa eşuată de asasinat asupra lui Ronald Reagan, din 1981.

Aceasta a avut o influenţă puternică la Casa Albă, mai ales după tentativa eşuată de asasinat asupra lui Ronald Reagan, în urma căreia preşedintele a fost operat şi a primit îngrijiri medicale timp de o lună. Nancy Reagan controla strict accesul la preşedinte şi a încercat ocazional să-i influenţeze deciziile, încurajându-l să ţină conferinţe împreună cu liderul URSS Mihail Gorbaciov, pentru a forma o relaţie mai personală dincolo de interesele politice.

Nancy Reagan a rămas alături de soţul ei diagnosticat cu Alzheimer în 1994 până la moartea acestuia, zece ani mai târziu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.