Autorităţile somaleze au anunţat uciderea accidentală a ministrului Abas Abdullahi Sheikh, care a fost împuşcat mortal de forţele de securitate din apropierea palatului prezidenţial din Mogadishu. Potrivit primelor informaţii, forţele de securitate l-au confundat pe ministru cu un militant islamist şi au deschis focul asupra maşinii sale, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, preşedintele somalez şi-a scurtat vizita din Etiopia după uciderea lui Abas Abdullahi Sheikh.

Ministrul Sheikh (31 de ani) a devenit în noiembrie cel mai tânăr parlamentar, înainte de a fi numit în Guvernul Ali Khayre.

Acesta a crescut în tabăra de refugiaţi Dadaab din Kenya, unde sute de mii de persoane au fugit de seceta şi conflictele armate din Somalia.

Şeful Poliţiei, Nur Hussein, a explicat că forţele de securitate somaleze au văzut maşina ministrului care bloca o stradă din apropierea palatului prezidenţial şi au crezut că este condusă de un militant islamist, deschizând imediat focul asupra maşinii conduse de Sheikh.

Preşedintele Mohamed Abdullahi Mohamed Farmajo a spus că ministrul ucis va avea parte de funeralii de stat în Mogadishu.

De asemenea, preşedintele a cerut autorităţilor să ancheteze circumstanţele în care a avut loc tragedia şi să se asigure că responsabilii sunt pedepsiţi pentru uciderea accidentală a ministrului Abas Abdullahi Sheikh.

Ministrul Informaţiilor, Abdirahman Osman, a declarat că mai multe persoane au fost arestate în legătură cu uciderea ministrului în Mogadishu.

Nu este prima dată când forţele de securitate împuşcă oficiali guvernamentali din greşeală, având în vedere situaţia tensionată din Somalia.

Ţara a fost zguduită de conflicte armate după înlăturarea în 1991 a dictatorului Siad Barre.

În prezent, forţele de securitate sunt ameninţate permanent de islamiştii al-Shabab, care au jurat credinţă al-Qaeda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.