Forţele irakiene au reuşit să pătrundă vineri într-un cartier vestic al bastionului jihadist Mosul, fiind pentru prima dată când ofensiva se mută pe malul vestic al râului Tigru, controlat în continuare de militanţii Statului Islamic, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am atacat şi am preluat complet controlul asupra bazei Ghazlani, de asemenea am cucerit Tal al-Rayyan... şi am lansat un atac în cartierul al-Maamun”, a declarat generalul-locotenent Sami al-Aridhi.

Forţele guvernamentale au preluat controlul în urmă cu o lună asupra jumătăţii estice a bastionului Mosul, iar sâmbătă au început să înainteze pe malul vestic al râului Tigru.

În ultima săptămână, militarii irakieni au reuşit să cucerească mai multe sate şi zone deşertice din apropierea bastionului Mosul.

De asemenea, o mare victorie a fost reprezentată de preluarea controlului asupra aeroportului Mosul, care este situat în partea vestică a Tigrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.