Armata irakiană a lansat vineri după-amiază primele raiduri aeriene, care au vizat poziţii ale jihadiştilor Statului Islamic din Siria. Aceste bombardamente reprezintă represalii pentru ultimele atentate teroriste care au zguduit Bagdadul, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eroii forţelor irakiene au utilizat astăzi avioanele F-16 pentru a lovi ascunzătorile teroriştilor din Husaiba şi al-Bu Kamal din Siria”, se arată într-un comunicat al armatei din Bagdad.

Bombardamentele au vizat facilităţi ale jihadiştilor ISIS din apropierea graniţei Siria-Irak.

De asemenea, două ţinte au fost distruse în urma raidurilor aeriene.

”Suntem determinaţi să-i vânăm pe teroriştii care ne ucid copiii şi cetăţeni, oricine ar fi aceştia”, a declarat premierul Haider al-Abadi.

Săptămâna trecută, 54 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac cu maşină capcană revendicat de jihadiştii Statului Islamic, care a zguit un cartier predominat şiit al metropolei Bagdad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.