Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat luni seară că forţele guvernamentale siriene au ucis un număr de 60 de civili şi luptători rebeli în timp ce preluau controlul asupra unor districte rebele din estul metropolei Alep, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victimele şi-au pierdut viaţa în schimburile de focuri sau în exploziile, care au acompaniat preluarea controlului în cartierele Fardous, Bustan al Qasr şi Zibdiya.

Rebelii s-au retras din toate cartierele situate la est de râul Alep după ce au pierdut controlul în districtul Sheikh Saeed.

Raidurile aeriene ale forţelor guvernamentale şi aliaţilor ruşi au continuat să lovească cartierele rebele, iar civilii blocaţi în respectivele districte susţin că situaţia este una cu adevărat apocaliptică.

”Situaţia este astăzi extrem de dificilă”, a declarat liderul rebelilor din gruparea Fastaqim, Zakaria Malahifji.

De asemenea, un reprezentant al rebelilor a precizat că rebelii vor încerca să reziste înaintării trupelor guvernamentale de pe malul vestic al râului Alep.

”Ne aşteptăm la o nouă linie a frontului”, a declarat reprezentantul rebelilor din gruparea Jabha Shamiya.

O sursă din armata siriană a precizat că retragerea neaşteptată a rebelilor a reprezentant ”o prăbuşire uriaşă pentru moralul teroriştilor”.

Preşedintele Bashar al-Assad este extrem de aproape de a prelua controlul complet asupra metropolei Alep. O asemenea cucerire ar putea să reprezintă cel mai mare câştig pentru forţele guvernamentale siriene după aproape şase ani de război civil.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că peste 2.200 de rebeli s-au predat şi 100.000 de civili au părăsit cartierele asediate de la începutul ofensivei extrem de violente asupra metropolei Alep.

”Oamenii fug dintr-o zonă bombardată în alta în speranţa că vor scăpa de moarte şi îşi vor salva sufletele... este ziua apocalipsei în Alep, da... apocalipsa a ajuns în Alep”, a declarat un fost angajat guvernamentat din districtul Sukkari.

Zeci de mii de civili rămân blocaţi în continuare în districtele controlate de rebeli, care sunt lovite zilnic de raiduri aeriene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.