Forţele guvernamentale irakiene au anunţat vineri recucerirea unui cartier din estul bastionului jihadist Mosul şi distrugerea a trei fabrici unde se produceau maşini-capcană pentru atentatele orchestrate de Statul Islamic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul Abdul Ameer Rasheed Yarallah a declarat că forţele ce conduc operaţiunea militară de eliberare a bastionului jihadist de la Mosul au reuşit să cucerească districtul Tamim, situat la jumătatea distanţei dintre marginea estică a metropolei şi malul fluviului Tigru.

Trupele irakiene de elită au luptat cu militanţii jihadişti pe străzile din districtul Tamim şi acum controlează aproximativ jumătate din cartierele estice ale bastionului Mosul.

Însă, înaintarea forţelor guvernamentale este lentă şi întâmpinată de contraatacuri ale luptătorilor jihadişti, care au desfăşurat sute de maşini-capcană, precum şi mortare şi lunetişti. De asemenea, locuitorii bastionului jihadist au fost utilizaţi ca scuturi umane.

Yarallah a precizat că mai multe raiduri aeriene irakiene au distrus trei unităţi de producţie pentru maşini-capcană şi trei depozite de arme.

Forţele irakiene şi kurzii peshmerga au lansat la 17 octombrie o operaţiune masivă de recucerire a matropolei controlate de jihadiştii Statului Islamic.

Circa 30.000 de militari ai forţelor guvernamentale irakiene, kurzi peshmerga şi combatanţi sunniţi iau parte la ampla operaţiune militară împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Metropola Mosul este situată în procincia irakiană Ninive. De asemenea, localitatea cu o populaţie de până la 1,5 milioane de locuitori reprezintă cea mai mare metropolă controlată complet de jihadiştii ISIS.

Naţiunile Unite au avertizat în urmă cu două săptămâni că jihadiştii au ucis zeci de civili după lansarea ofensivei forţelor irakiene de la Mosul.

.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.