Forţele de securitate au arestat şase persoane suspectate că ar fi membri ISIS şi că ar recruta alte persoane folosindu-se de sute de conturi false pe Facebook şi alte reţele sociale, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bărbaţii, arestaţi în capitala Kabul, au folosit de asemenea Twitter, Instagram şi Telegram pentru a-şi crea conturi false şi a recruta noi luptători ISIS şi a promova gruparea teroristă, a informat Directoratul Naţional de Securitate (NDS) din Afganistan.
 
Agenţia a informat că bărbaţii şi-au recunoscut faptele însă nu au fost puşi încă sub acuzare. Aceştia se află printre 16 persoane arestate în legătură cu Statul Islamic (ISIS).
 
Arestările vin pe fondul unui război informatic între India şi Pakistan în care au fost implicate Twitter şi Facebook.
 
ISIS este activă în Afganistan din 2015, luptându-se cu talibanii precum şi cu forţele afgane şi americane.
 
Într-o operaţiune separată, NDS a arestat 10 persoane suspectate că au fost implicate în asasinate şi transportarea de arme, se arată într-un comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.