Forţele americane au distrus luni şapte rachete antinavă, trei drone şi trei containere de depozitare a armelor în zonele controlate de Houthi în Yemen, potrivit Comandamentului Central al SUA, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lovitura a avut loc între orele 13.00 şi 19.00 (ora Sanaa), a precizat CENTCOM într-un comunicat, calificând-o drept un act de "autoapărare".
 
"S-a stabilit că aceste arme reprezentau o ameninţare iminentă la adresa navelor comerciale şi a navelor marinei americane din regiune", a precizat CENTCOM.
 
Forţele americane au efectuat lovituri similare în zonă, unde tensiunile s-au intensificat pe fondul atacului grupărilor militante susţinute de Iran asupra navelor comerciale care trec prin această cale navigabilă cheie.
 
La începutul acestei luni, o rachetă balistică lansată de Houthis a lovit o navă comercială în Golful Aden, ucigând trei membri ai echipajului, în primul atac mortal din octombrie.
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.