Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei a strâns o treime din cele 18 miliarde de dolari care ar fi necesare pentru a anula regresul cauzat de pandemia de coronavirus şi pentru a combate SIDA, malaria şi tuberculoza, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei a anunţat marţi primul angajament din partea sectorului privat, în contextul desfăşurării Forumului Economic Mondial de la Davos.

Angajamentul în valoare de 10 milioane de dolari al organizaţiei nonprofit Comic Relief U.S. deblochează un angajament de 20 de milioane de dolari din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates.

Fondul a stabilit un obiectiv de strângere a banilor pentru perioada 2024-2026 în valoare de 18 miliarde de dolari. Preşedintele american Joe Biden, care va găzdui o conferinţă viitoare, a semnalat deja un angajament de 6 miliarde de dolari.

Întreruperea asistenţei medicale cauzată de COVID-19 în întreaga lume a determinat întârzieri în testarea şi administrarea tratamentului în cazul celor trei boli mortale (n.r. SIDA, tuberculoză şi malarie), a declarat directorul executiv Peter Sands.

Mediul donatorilor s-a schimbat, de asemenea, drastic din 2019, când fondul a atins un obiectiv de 14 miliarde de dolari.

Sands a spus că pandemia, războiul din Ucraina şi situaţiile economice nefavorabile în creştere au afectat investiţiile. Guvernele sunt în tranziţie când vine vorba de alocările bugetare pentru gestionarea COVID-19, iar unele alocă în prezent ajutor financiar Ucrainei.

Donaţiile din sectorul privat sunt, de asemenea, afectate de pierderi de pe piaţă recente.

”Este o perioadă dificilă să strângi sume mari de bani”, a conchis Sands.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.