Reprezentanţii băncii Société Générale au anunţat că Fiscul francez a efectuat, la începutul săptămânii, percheziţii la sediile sale în ancheta privind dezvăluirile incriminatoare despre companiile offshore apărute în masiva scurgere de informaţii Panama Papers, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Percheziţiile de la 5 aprilie au fost o operaţiune normală în contextul unei astfel de investigaţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al băncii.

Autorităţile au ordonat percheziţiile ca parte a eforturilor de identificare a proprietarilor companiilor offshore înfiinţate prin intermediul firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca.

Société Générale a fost identificată ca fiind a patra cea mai prolifică instituţie bancară care a participat la înfiinţarea de companii offshore prin intermediul Mossack Fonseca.

Reprezentanţii băncii au acuzat cotidianul Le Monde că a folosit informaţii neverificate pentru a aduce în atenţia publicului neînţelegeri.

”Până astăzi numărul activ al structurilor create prin Mossack Fonseca pentru clienţii noştri se ridică la câteva zeci”, explica banca.

Ministrul francez al Finanţelor, Michel Sapin, a anunţat miercuri că va lansa o anchetă extinsă în dezvălurile legate de banca franceză şi că va acorda o atenţie specială deciziilor luate de Société Générale din 2012, atunci când directorul instituţiei financiare a promis că nu va mai deschide alte companii offshore.

Boardul Société Générale şi-a exprimat, vineri, din nou susţinerea pentru aplicare regulilor pentru combaterea spălării de bani şi evaziunii fiscale prin companii offshore.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.