Site-urile oficiale guvernamentale finlandeze s-au confruntat, vineri, cu atacuri cibernetice, a comunicat guvernul finlandez în timp ce preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski susţinea o alocuţiune prin intermediul unei videoconferinţe în faţa Parlamentului Finlandei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât Ministerul finlandez pentru Apărare, cât şi Ministerul Afacerilor de Externe au postat pe conturile de Twitter că site-urile lor oficiale au fost victimele unor atacuri cibernetice de tip DoS (”denial-of-service attack”), care sunt de obicei menite să împiedice accesul utilizatorilor obişnuiţi.

Ministerul finlandez al Afacerilor de Externe a anunţat ulterior că situaţia a revenit la normal.

Atacurile au vizat şi site-ul principal al guvernului.

În cursul zilei de vineri, Ministerul finlandez al Apărării a informat că a avut loc o încălcare a spaţiului aerian finlandez de către o aeronavă de stat rusă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.