Candidatul Les Republicans, Francois Fillon, l-a acuzat joi seara pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, că s-a implicat în mod intenţionat în campania electorală în încercarea de a-i distruge şansele în cursa pentru Elysee. De asemenea, prezindenţiabilul dreptei a condamnat un complot guvernamental bazat pe scurgerile de informaţii despre ancheta care-l priveşte, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi avem publicaţii care primesc documente în doar 48 de ore după ce au fost ridicate la percheziţii, un exemplu în acest sens este biroul meu de la Adunarea Naţională. Cine dă aceste documente? Guvernul”, a declarat Fillon.

De asemenea, prezidenţiabilul conservator a spus că îl învinuieşte pe ”preşedintele republicii” pentru scurgerile de informaţii care i-au distrus şansele în cursa pentru Elysee.

Francois Fillon a fost pus sub acuzare în urmă cu o săptămână pentru deturnare de fonduri publice, complicitate şi tăinuirea deturnării de fonduri publice, complicitate şi tăinuire a abuzurilor de bunuri sociale, precum şi de faptul că nu a depus declaraţii corecte la autoritatea de monitorizare din Franţa.

Prezidenţiabilul conservator a căzut în a treia poziţie în sondajele pentru alegerile prezidenţiale şi are puţine şanse să treacă în al doilea tur, deşi iniţial era favorit pentru a-l înlocui pe Francois Hollande la Palatul Elysee.

Fillon a anunţat că va rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale chiar dacă va fi pus sub acuzare. Momentan, prezidenţiabilul este acuzat că şi-a angajat fictiv soţia, pe care ar fi plătit-o cu până la 900.000 de euro din fonduri publice.

Penelope Fillon, care a revendicat întotdeauna o distanţă şi o discreţie faţă de cariera politică a soţului ei, a fost remunerată opt ani ca ataşat parlamentar de către François Fillon, iar apoi ca supleant în Adunarea Naţională, iar timp de 20 de luni la ”La Revue des deux mondes”.

Doi dintre copiii cuplului au fost, de asemenea, angajaţi ca asistenţi parlamentari ai tatălui lor pe când acesta era senator.

Francois Fillon a denunţat o ”lovitură de stat instituţională din partea stângii” asupra candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.