Prezidenţiabilul Les Republicans, Francois Fillon, a declarat luni după-amiază că are de gând să ceară lansarea unei investigaţii parlamentare împotriva actualului preşedinte Francois Hollande dacă va câştiga cursa pentru palatul Elysee. Conservatorul are propriile probleme cu justiţia, dar îl acuză pe preşedintele socialist că a cerut interceptări juridice care-l interesau personal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezidenţiabilul conservator a căzut pe a treia poziţie în sondaje după ce presa franceză l-a acuzat că şi-a angajat în mod fictiv soţia ca asistent parlament, iar procurorii l-au inculpat pentru deturnare de fonduri publice, complicitate şi tăinuirea deturnării de fonduri publice, complicitate şi tăinuire a abuzurilor de bunuri sociale, precum şi că nu a depus declaraţii incorecte la autoritatea de monitorizare din Franţa. 

Acesta are puţine şanse să intre în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în cele trei săptămâni rămase din campanie, deşi sondajele arată o oarecare recuperare a sprijinului electoral pentru candidatul Les Republicans.

”Dacă aveam cea mai mică îndoială cu privire la vinovăţia mea nu aş fi candidat în alegerile prezidenţiale”, a declarat conservatorul într-un interviu pentru BFM TV.

Francois Fillon continuă să insiste cu privire la nevinovăţia sa, susţinând că este victima ”manipulării” şi că actualul preşedinte francez a lansat personal o campanie de denigrare împotriva sa.

De asemenea, prezidenţiabilul francez a precizat că procurorii ar trebui în schimb să lanseze o investigaţie în cazul lui Francois Hollande, care este acuzat într-o carte a jurnaliştilor Le Canard Enchaine că a primit o serie de interceptări judiciare care-l interesau la biroul său de la palatul Elysee.

”Procurorii ar trebui să preia acest caz, iar dacă nu vor face asta şi eu voi fi ales preşedinte, atunci va exista o investigaţie parlamentară”, a completat prezidenţiabilul Les Republicans.

Însă, Hollande a respins acuzaţiile cu privire la interferenţa în sistemul judiciar din Franţa.

Anterior, Fillon l-a acuzat pe preşedintele francez că s-a implicat în mod intenţionat în campania electorală în încercarea de a-i distruge şansele în cursa pentru Elysee. 

De asemenea, prezindenţiabilul dreptei a denunţat un complot guvernamental bazat pe scurgerile de informaţii despre ancheta care-l priveşte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.