Un autobuz care transporta zeci de persoane în Filipine a rămas fără frâne şi a căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri, în provincia centrală Antique, provocând moartea a cel puţin 16 persoane, au anunţat miercuri autorităţile locale, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opt persoane se aflau în stare critică în spitale, în timp ce patru erau în stare stabilă, a declarat guvernatorul Antique, Rhodora Cadiao, pentru postul de radio DZRH.

Numărul deceselor confirmate a fost mai mic decât cele 28 raportate anterior în presa locală.

Autobuzul de pasageri din provincia Iloilo se îndrepta spre oraşul Culasi din Antique, marţi după-amiază, când frânele sale s-au defectat pe un drum sinuos şi a plonjat 30 de metri într-o râpă, a declarat Cadiao.

"Noi numim acea zonă curba ucigaşă. A fost deja al doilea autobuz care a căzut acolo", a adăugat Cadiao.

Operaţiunile de recuperare s-au oprit după ce toate corpurile vizibile de la faţa locului au fost deja scoase, a precizat guvernul provincial din Antique pe Facebook.

Numărul total de pasageri, estimat iniţial la 53, nu a fost încă verificat, a adăugat acesta.

Filipine sunt cunoscute pentru reglementările laxe privind transportul public şi pentru drumurile prost întreţinute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.