Ministrul de Externe al Filipinelor, Perfecto Yasay, a declarat luni după-amiază că militanţii islamişti de la gruparea Abu Sayyaf au ales să-l decapiteze pe ostaticul german pentru că acesta ar fi fost bolnav, deşi nu a precizat de ce boală putea să sufere Jurgern Kantner, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom întreprinde de acum înainte operaţiunile noastre pentru a ne asigura că primează salvarea vieţii ostaticilor... sarcina noastră nu a fost una uşoară, dar suntem pregătiţin să-i strivim atunci când avem oportunitatea”, a declarat Perfector Yasay în urma unei discuţii care a avut loc în marja Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului de la Geneva.

De asemenea, şeful diplomaţiei filipineze a precizat că armata a solicitat ajutor tehnologic din partea aliaţilor pentru a îi localiza pe ostatici, dar ţara sa nu are de gând să renunţe la politica strictă de a nu plăti răscumpărarea cerută de grupări islamiste precum Abu Sayyaf.

Termenul de plată pentru răscumpărarea ostaticului german a expirat duminică, iar armata filipineză a lansat în ultima zi o operaţiune masivă în încercarea de a-l recupera în viaţă pe Kantner.

Jurger Kantner a fost răpit în noiembrie 2016 în timp ce naviga cu velierul Rockall în apropierea arhipelagului Filipinelor. De asemenea, militarii filipinezi au descoperit la bordul velierului şi cadavrul Sabinei Merz, care era partrenera de viaţă a lui Kantner.

Cu baza în sudul Filipinelor, Abu Sayyaf şi-a făcut apariţia în anii '90 şi a obţinut zeci de milioane de dolari prin răpiri şi piraterie maritimă. În ultimii ani, mai multe facţiuni din cadrul grupării islamiste au jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.