Preşedintele filipinez, Ferdinand Marcos Jr, a declarat sâmbătă că ţara sa ”va apăra în mod viguros ceea ce este al nostru”, într-o referire puţin voalată la tensiunile crescânde cu China din cauza disputelor maritime, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conduita împotriva intruşilor care nu respectă integritatea teritorială filipineză va fi ghidată de lege şi de responsabilitatea ca membru al comunităţii internaţionale care respectă regulile, a spus Marcos într-un discurs adresat cadeţilor militari absolvenţi.

Preşedintele a mai spus că ”împotriva intruşilor care ne-au încălcat integritatea teritorială, vom apăra cu fermitate ceea ce este al nostru”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

El nu i-a identificat pe intruşi, dar Manila şi Beijingul au fost implicate în confruntări din ce în ce mai mari în Marea Chinei de Sud, inclusiv utilizarea de către China a tunurilor de apă care au dus la răniri şi daune materiale, un laser de calitate militară îndreptat către navele filipineze şi ceea ce Filipine numesc ”manevre periculoase” în calea navigabilă aflată în litigiu.

China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, un canal prin care se desfăşoară un comerţ naval de 3.000 de miliarde de dolari pe an, care include părţi revendicate de Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam.

O hotărâre din 2016 a Curţii Permanente de Arbitraj a constatat că cererile majore ale Chinei nu au niciun temei legal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.