Autorităţile filipineze anunţă că cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite în urma unei explozii care a zguduit o piaţă din metropola Davao. Preşedintele Rodrigo Duterte era în localitatea vizată de explozie, însă viceprimarul a anunţat că acesta este în siguranţă şi se adăposteşte într-o secţie de poliţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc într-o piaţă din metropola filipineză, care este situată în apropierea hotelului Marco Polo.

Cel puţin 30 de persoane au fost internate în urma exploziei, a cărei sursă rămâne necunoscută. 

Între timp, purtătorul de cuvânt prezidenţial a precizat că aproximativ 60 de persoane au fost rănite în presupusul atac.

Preşedintele Rodrigo Duterte a îndeplinit anterior funcţia de primar al metropolei Davao, unde a reuşit timp de peste două decenii să reducă considerabil rata criminalităţii printr-o campanie extrem de dură a autorităţilor filipineze împotriva grupărilor criminale.

De asemenea, acesta a câştigat alegerile prezidenţiale de la începutul anului promiţând să aplice aceeaşi strategie împotriva infractorilor filipinezi din localiateta sa natală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.