Alunecările de teren şi inundaţiile cauzate de furtuna tropicală Megi s-au soldat cu cel puţin 58 de morţi în Filipine, potrivit ultimelor rapoarte oficiale publicate miercuri, notează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea deceselor au avut loc în jurul oraşului Baybay din provincia centrală Leyte, unde mai multe sate au fost îngropate sub pământ din cauza alunecărilor de teren.

Căutările de salvare au fost suspendate în cursul nopţii, însă au fost reluate miercuri, în zorii zilei. Salvatorii au săpat chiar şi cu mâinile goale în noroi.

Cel puţin cinci persoane au murit în Pilar, un sat cu aproximativ 400 de locuitori situat în provincia Leyte, au informat organele de poliţie. Majoritatea caselor din sat au fost aruncate în mare în urma unei alunecări de teren.

De asemenea, furtuna a ucis trei persoane în provincia Negros Oriental (centrul ţării) şi alte trei pe insula sudică Mindanao, potrivit agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor.

Megi, cunoscută în Filipine sub numele local de Agaton, este prima furtună tropicală majoră care a lovit ţara în acest an, care este frecvent victima dezastrelor naturale

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.