Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în urma Taifunului Phanfone care a lovit miercuri centrul Filipinelor, potrivit autorităţilor citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taifunului Phanfone, cu rafale de vânt care au atins 195 de kilometri la oră, a smuls acoperişurile caselor şi stâlpi de electricitate.

Deoarece reţelele de internet şi telefonie mobilă sunt încă întrerupte în unele zone deteriorate, o evaluare completă a pagubelor Phanfone nu a fost imediat posibilă, joi dimineaţă, dar cel puţin 16 persoane au fost confirmate ucise în sate şi oraşe din Visayas, potrivit oficialilor agenţiei de dezastre. Printre cei ucişi se numără un ofiţer de poliţie care a fost electrocutat de un post electric răsturnat în timp ce patrula.

Phanfone a lovit, de asemenea, Boracay, Coron şi alte destinaţii de vacanţă, care sunt faimoase pentru plajele lor cu nisip alb şi populare cu turiştii străini.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.