BBC a luat legătura cu două tinere din România, una dintre ele fiind Daria Guşă, prezentată ca "fiica unui proeminent politician", care acum se află la studii în Marea Britanie, iar fetele au povestit cum au fost abordate pe reţelele sociale, în urmă cu câţiva ani, când erau încă minore, de fraţii Andrew şi Tristan Tate. Cei doi par să fi avut un model-standard de a "agăţa" tinere pe reţelele sociale, arată BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daria Guşă avea 16 ani şi era încă la şcoală, când spune că a primit un mesaj privat pe Instagram de la Andrew Tate, influencer de profil cu aproape 20 de ani mai mare decât ea. "Scria doar "Romanian girl" (româncă - n.r.) şi a pus un emoji de flirt (o căpşună - n.r.). Am fost confuză, pentru că aveam (doar) 200 de urmăritori şi era un cont privat", a povestit Daria pentru BBC.

Daria este una dintre cele două adolescente care au descris modul în care Andrew Tate şi fratele său Tristan le-au abordat online, aparent folosind o formulă standard.

"Era evident că eram fete de liceu. Aveam trecut liceul şi toate celelalte la profil. Cred că el încerca doar să găsească fete cât mai inocente sau naive, după părerea mea", spune Daria.

Tânăra a arătat reporterului BBC o captură de ecran cu mesajul, la care spune că nu a răspuns niciodată. Însă unele dintre prietenele ei au făcut-o.


 

Daria, care acum este la universitate în Marea Britanie, este fiica unui politician român proeminent şi ea a fost de acord să vorbească public în timp ce alţii au refuzat să o facă în mod asumat, precizează BBC.

Fraţii Tate se află în prezent în arest preventiv, în timp ce poliţia investighează acuzaţii de viol şi trafic de persoane, pe care ambii le neagă.

Într-un videoclip postat online, Andrew Tate pare să-i instruiască pe alţii cum să abordeze femeile pe reţelele sociale. "Din experienţa mea, ceea ce le stârneşte interesul (şi) le face să răspundă (este) să le întrebi unde se află", spune el în înregistrare. "Uneori, ca să le stârnesc interesul, pun la sfârşit un emoji complet inutil: nişte cireşe, o portocală sau o căpşună", spunea Andrew Tate.

De când şi-a împărtăşit public experienţa, Daria spune că mulţi tineri au acuzat-o că minte. "Chiar şi băieţi pe care îi cunoşteam din liceu mă fac mincinoasă pentru că am spus că am primit odată un mesaj de la Andrew Tate. Dar (ei) nu văd nimic ciudat în legătură cu toate celelalte acuzaţii", menţionează tânăra.

Ea spune că mulţi băieţi de vârsta ei îl idolatrizează pe Andrew Tate, care are 36 de ani. "Aceasta este o mare problemă, pentru că nu ne putem trezi peste 20 de ani cu două milioane de Andrew Tate", adaugă Daria.

Într-un clip de promovare pentru lecţiile sale online despre manipularea şi exploatarea femeilor, Andrew Tate se laudă: "Am condus un studio de web-cam timp de peste un deceniu... Peste 50% dintre angajatele mele erau de fapt prietenele mele de atunci şi, dintre toate prietenele mele, NICIUNA nu lucrase în industria de divertisment pentru adulţi înainte de a mă cunoaşte." El descrie şi ceea ce face pentru asta:"Treaba mea este să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea... să o fac să se îndrăgostească de mine, până la punctul în care ar face tot ce îi spun şi apoi o aduc pe web-cam pentru a ne îmbogăţi împreună".

Cu o altă ocazie, Andrew Tate declara că nu s-ar întâlni niciodată cu o femeie de peste 25 de ani.

Gabriela (nume fictiv) avea 17 ani când a fost contactată pe reţelele sociale de fratele lui Andrew Tate, Tristan, deşi ulterior ea a pretins că are 19 ani. A cerut BBC să o numească Gabriela, pentru a-şi ascunde adevărata identitate. Ea i-a arătat reporterului mesajul iniţial de la Tristan Tate, care spunea: "Eşti frumoasă".

"Ştiam că folosea aceeaşi abordare şi cu alte fete. Întotdeauna începe conversaţia cu exact aceeaşi replică: Eşti frumoasă", mărturiseşte Gabriela.

Gabriela recunoaşte că o prietenă de-ale ei a primit exact acelaşi prim mesaj de la Tristan Tate.În videoclipul său online, Andrew Tate spunea că formularea "eşti frumoasă" nu este rea ca deschidere a conversaţiei şi prezintă în continuare şi ceea ce el spune că este "un exemplu perfect" de astfel de conversaţie. După ce stabilesc unde se află interlocutoarea lor, AndrewTate îi sfătuieşte pe bărbaţi să o întrebe: "De ce nu te văd niciodată? Unde te ascunzi?"

"99% dintre ele spun că nu se ascund", precizează el în înregistrare.

Este exact ceea ce pare să se fi întâmplat şi în schimbul de replici cu Gabriela.

Capturi de ecran din ceea ce ea spune că a fost conversaţia ei cu Tristan Tate arată că următorul mesaj al acestuia este exact aşa cum îl sfătuia fratele său pe discipoli: "Simt că te-am mai văzut pe undeva prin oraş. Este posibil? Unde te-ai ascuns?"

"Este posibil. Nu m-am ascuns", răspunde Gabriela.

Tânăra spune că Tristan a invitat-o să iasă cu maşina lui şi la o petrecere, dar ea a refuzat.

Capturi de ecran ale schimbului lor de replici arată că discuţia s-a încheiat brusc după ce ea a postat un videoclip despre el pe reţelele sociale.

"Oamenii importanţi nu vor dori niciodată să îţi scrie, dacă te văd că faci astfel de lucruri. Este doar un avertisment prietenesc", spune Tristan Tate într-unul dintre ultimele sale mesaje.

Nu este nimic ilegal în faptul că fraţii Tate contactează online fete de 16 sau 17 ani sau le invită în oraş, precizează BBC. Dar mărturiile acestor tinere, împreună cu comentariile online ale lui Andrew Tate, sugerează o metodă planificată în prealabil pentru iniţierea contactului. BBC a văzut capturi de ecran care par să susţină afirmaţiile făcute de aceste femei. Mesajele par să fie trimise de la persoane al căror nume de utilizator se potrivesc cu cele folosite de Andrew şi Tristan Tate înainte ca aceştia să fie excluşi din aplicaţie.

BBC precizează însă nu a reuşit să verifice independent autenticitatea lor sau să stabilească dacă mesajele au fost trimise chiar de Andrew şi Tristan Tate sau de cineva care lucrează în numele lor. BBC a prezentat aceste acuzaţii fraţilor Tate prin intermediul avocatului lor şi a cerut un răspuns din partea acestora.

Postări online au continuat să apară pe conturile online ale lui Andrew Tate, chiar şi în timp ce acesta se afla în custodie, menţionează BBC. Joi, el a scris că cinci persoane au fost autorizate să îl viziteze în detenţie, inclusiv un influencer american în vârstă de 22 de ani, pe nume Adin Ross, cu milioane de urmăritori, care a spus că va zbura joi spre România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.