Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a fost suspendat din Partidul Popular European (PPE), cea mai mare grupare din Parlamentul European, a anunţat pe Twitter preşedintele partidului Joseph Daul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fidesz va fi suspendat cu efect imediat în urma votului de astăzi din PPE (190 în favoarea, 3 împotrivă”, a scris Daul pe Twitter.

Astfel, membrii Fidesz nu vor putea participa la şedinţele PPE, nu au drept de vot şi nu pot propune candidaţi pentru diferite posturi, a adăugat Daul.

Conform europarlamentarului Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE, va fi înfiinţat un Comitet de Evaluare condus de fostul preşedinte al Consiliului European, Herman van Rompuy care va evalua respectarea statului de drept şi a valorilor PPE în Ungaria şi va prezenta un raport.

Delegaţii Partidului Naţional Liberal am votat în favoarea acestei decizii, precizează Mureşan, adăugând că Viktor Orban şi reprezentanţii Fidesz au părăsit sala.

Totul are loc după ce Uniunea Europeană a acuzat guvernul Ungariei că deformează adevărul privind imigraţia în blocul european.

Guvernul naţional-conservator al lui Orban, a lansat anterior o campanie anti-UE sub sloganul ”Şi voi aveţi dreptul să ştiţi ce pregăteşte Bruxellesul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.