Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (Food and Drug Administration, FDA) a autorizat miercuri booster-ul în cazul vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna şi Johnson & Johnson.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, în SUA sunt disponibile pentru administrarea booster-ului toate cele trei vaccinuri aprobate spre utilizare în ţară.

Agenţia a dat undă verde şi unui „amestec” de doze. Spre exemplu, cei care au fost iniţial vaccinaţi cu serul Johnson & Johnson pot primi ca booster o doză de Moderna sau Pfizer/ BioNTech.

Înainte să înceapă administrarea, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) trebuie să îşi dea acordul.

O întrunire a grupului consultativ va avea loc joi, iar dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, este aşteptat să emită recomandări oficiale.

Săptămâna trecută, National Institutes of Health a publicat datele unui studiu potrivit căruia amestecul de vaccinuri este sigur şi eficient, orice combinaţie crescând nivelul de anticorpi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.