Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) a obţinut, luni, un mandat de arestare pentru o femeie din Pennsylvania, care este acuzată că a furat un laptop din biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în timpul asaltului împotriva Capitoliului din 6 ianuarie, cu intenţia de a-l vinde serviciilor de spionaj din Rusia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agentul special al FBI Jonathan Lund a afirmat duminică, într-o declaraţie, că agenţia o investighează pe Riley June Williams, după ce o persoană descrisă ”ca fostul său partener romantic” a spus autorităţilor că Williams intenţiona să trimită computerul unui prieten din Rusia, care ar fi urmat să îl predea serviciului de spionaj SVR.

Lund a scris că fostul partener romantic a spus că transferul laptopului ”nu a mai avut loc din motive necunoscute” şi că Williams are încă dispozitivul sau l-a distrus.

Williams pare să fi fugit, a scris Lund în declaraţia sa.

Mama lui Williams a declarat forţelor de ordine locale din Harrisburg, Pennsylvania, că Williams ”şi-a împachetat un bagaj şi a plecat de acasă, spunând că va lipsi câteva săptămâni”.

”Williams nu i-a furnizat mamei ei nicio informaţie despre destinaţia sa”, a scris Lund.

”La un moment dat, după 6 ianuarie 2021, Williams şi-a schimbat numărul de telefon şi a şters ceea ce cred că erau conturile ei de pe reţelele sociale, de pe Facebook, Instagram, Twitter, Reddit, Telegram şi Parler”, a mai scris agentul.

Williams este acuzată de conduită dezordonată la Capitoliu şi pătrundere într-o clădire restricţionată.

Aceasta nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Drew Hammill, un purtător de cuvânt al biroului lui Pelosi, nu a răspuns imediat unei solicitări de informaţii.

Hammill a anunţat la scurt timp după atacul împotriva Capitoliului că un computer folosit doar pentru prezentări a fost furat.

Lund mai spune în declaraţie că Williams a fost identificată după ce fostul ei partener a sunat de mai multe ori la FBI.

 FBI-ul a analizat, de asemenea, imaginile din timpul asaltului susţinătorilor lui Donald Trump asupra Capitoliului, care pare să arate cum Williams conduce o mulţime pe o scară care duce la biroul lui Pelosi.

Pe de altă parte, declaraţia menţionează că forţele de ordine din Harrisburg s-au întâlnit cu mama lui Williams, pe 11 ianuarie, după ce mama acesteia a depus o reclamaţie privind o persoană suspectă.

La un moment dat, ofiţerii le-au urmărit pe Williams şi pe mama ei vorbind prin videochat.

Mama lui Williams a  mai spus că fiica ei a devenit recent interesată de politicile preşedintelui Donald Trump şi de mesaje de extremă dreapta.

Tatăl lui Williams a declarat sâmbătă poliţiei că a mers cu maşina, împreună cu aceasta, la Washington D.C., pentru protest, dar că nu au rămas împreună în timpul zilei. El a spus că s-au întors împreună în Pennsylvania, conform declaraţiei.

Zeci de oameni au fost arestaţi în legătură cu revolta din 6 ianuarie, iar autorităţile federale au declarat că sute de persoane ar putea fi în cele din urmă acuzate.

Michael Sherwin, procurorul interimar pentru Districtul Columbia, a remarcat că este probabil ca acuzaţiile iniţiale relativ minore ar putea fi actualizate pe măsură ce ancheta continuă.

Parlamentarii democraţi au cerut FBI-ului şi altor agenţii de aplicare a legii să furnizeze informaţii dacă vreo putere străină a avut un rol în exploatarea atacului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.