Peste 40 de animale, între care şi cinci lei, au fost evacuate, duminică, de la Grădina Zoologică din Rafah, Fâşia Gaza, urmând să fie duse în Iordania, a anunţat o organizaţie de protecţie a animalelor, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Slăbite, cele 43 de animale, între care se numără şi un lup şi câteva maimuţe, trăiau în condiţii teribile la Rafah, potrivit asociaţiei Four Paws, care a organizat transferul.

În ianuarie, Grădina Zoologică din Rafah a ajuns în atenţia presei internaţionale, după de au apărut informaţii că patru lei nou-născuţi au murit de frig. Grădina Zoologică este cea mai veche din Fâşia Gaza.

“Animalele nu sunt într-o formă bună, dar starea lor este destul de stabilă” pentru transportul până la o rezervaţie din Iordania, aflată la o distanţă de 300 de kilometri, a declarat Martin Bauer, purtător de cuvânt al Four Paws.

Transferul animalelor trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii martie, dar organizaţia nu a avut acces în Gaza, punctul de trecere din Israel fiind închis o săptămână din cauza escaladării violenţelor în zonă.

Animalele au fost sedate pentru a fi puse în cuşti şi au fost transportate până la punctul de trecere, de unde au fost încărcate în camioane cu destinaţia Iordania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.