Israelul a anunţat joi seară că îi trimite înapoi în Gaza pe toţi muncitorii palestinieni blocaţi pe teritoriul isrelian de la atacul Hamas din 7 octombrie şi că "taie orice legătură" cu teritoriul controlat de organizaţia islamistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Israelul întrerupe orice contact cu Gaza. Nu vor mai exista lucrători palestinieni din Gaza. Acei lucrători din Gaza care se aflau în Israel în ziua izbucnirii războiului vor fi trimişi înapoi în Gaza", se arată într-o postare pe X a biroului premierului Benjamin Netanyahu.

Aproximativ 18.500 de palestinieni din Gaza au primit permise de intrare în Israel înainte de atacul mortal din 7 octombrie comis de militanţii Hamas, potrivit Cogat, organismul israelian din Ministerul Apărării care se ocupă de afacerile civile palestiniene. Contactat de AFP, Cogat nu a putut furniza imediat numărul de lucrători din Gaza care se aflau în Israel la începutul conflictului. Presa israeliană estimează că este vorba de până la 4.000 de oameni.

Potrivit BBC, mii de lucrători şi muncitori transfrontalieri din Gaza din Israel şi Cisiordania au început deja să fie trimişi înapoi în Gaza. Martorii oculari au declarat vineri pentru Reuters că unii dintre lucrătorii din Gaza au fost conduşi prin punctul de la Kerem Shalom, un nod de obicei folosit pentru mărfuri de la graniţa Israelului cu sudul Fâşiei Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.