Familii îndurerate ale victimelor atacului care a vizat şcoala primară din Uvalde, soldat cu moartea a cel puţin 19 copii, s-au adunat într-un centru civic local şi au apelat la reţelele sociale unde şi-au revărsat durerea şi solicitat ajutor pentru găsirea copiilor dispăruţi. Autorităţile au anunţat că tânărul înarmat a ucis şi doi adulţi, relatează The Associated Press. ”Cel mai dulce băieţel pe care l-am cunoscut vreodată”, ”Era doar un băieţel iubitor de 10 ani, care se bucura de viaţă, fără să ştie că această tragedie avea să se întâmple astăzi, ”Sper că este în viaţă”, sunt doar câteva din mărturisirile dureroase ale familiilor copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manny Renfro a declarat că a aflat marţi vestea că nepotul său, Uziyah Garcia, în vârstă de 8 ani, se numără printre copiii ucişi

”Cel mai dulce băieţel pe care l-am cunoscut vreodată. Nu spun asta doar pentru că era nepotul meu”, a mărturisit bunicul îndurerat.

Bărbatul a spus că Uziyah l-a vizitat ultima dată în San Angelo în vacanţa de primăvară, când au jucat fotbal împreună şi l-a învăţat noi tactici de joc, fiind un ”băieţel atât de rapid, care putea prinde o minge atât de bine”.

Învăţătoarea clasei a IV-a Eva Mireles, în vârstă de 44 de ani, care a decedat în urma atacului, a fost caracterizată ca fiind o mamă şi o soţie iubitoare.

”Îi plăceau provocările. Cu siguranţă aş spune aceste lucruri minunate despre ea. Îmi va fi lipsi extrem de mult”, a afirmat Amber Ybarra, o rudă de-a Evei Mireles.

Ybarra este hotărâtă să doneze sânge pentru răniţi şi nu înţelege cum nimeni nu l-a observat pe atacator, astfel încât să îl oprească la timp.

Lisa Garza, în vârstă de 54 de ani, din Arlington, Texas, este o altă rudă îndurerată care deplânge moartea vărului ei, Xavier Javier Lopez, care aştepta cu nerăbdare vara ca să şi-o petreacă înotând

”Era doar un băieţel iubitor de 10 ani, care se bucura de viaţă, fără să ştie că această tragedie avea să se întâmple astăzi. Era foarte energic, îi plăcea să danseze cu fraţii săi, cu mama lui. Acest lucru ne-a afectat pe toţi”, a spus ea. Femeia a mai precizat că legislaţia permisivă a armelor pare să aducă prejudicii copiilor nevinovaţi şi a făcut apel la mai ”multe restricţii”.

Adolfo Cruz, în vârstă de 69 de ani, a rămas în afara şcolii marţi seara, aşteptând veşti cu privire la strănepoata sa în vârstă de 10 ani, Eliajha Cruz Torres, care a fost dată dispărută.

Cruz a mers cu maşina la faţa locului după ce a primit un apel de la fiica sa, la scurt timp după ce au apărut primele informaţii potrivit cărora un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul în şcoală. În timp ce el aştepta în afara şcolii marţi, ceilalţi membri erau la spital şi la centrul civic aşteptând orice veste în legătură cu starea fetiţei.

”Sper că este în viaţă”, menţionând că autorităţile aşteaptă o actualizare a situaţiei.

Federico Torres a aşteptat veşti despre fiul său, Rogelio, în vârstă de 10 ani. El a declarat pentru KHOU-TV că era la serviciu când a aflat despre atac şi s-a grăbit la şcoală.

Bărbatul a spus că se roagă ca fiul său, Rogelio, în vârstă de 10 ani, să fie găsit în siguranţă.

”Vă rog, dacă ştiţi ceva, spuneţi-ne”, a fost apelul său deschis către populaţie.

Casa funerară Hillcrest Memorial, situată vizavi de Şcoala Primară Robb, a anunţat, marţi seară, într-o postare pe Facebook, că va ajuta familiile victimelor şi se va ocupa gratuit de organizarea funeraliilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.