Familia unui studente chineze, admise la Universitatea Stanford, a plătit 6,5 milioane de dolari către Rick Singer, principalul personaj din scandalul de corupţie privind admiterea la facultăţile de top din SUA, conform unei surse CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu s-a stabilit dacă părinţii studentului căutau să obţină un avantaj prin această sumă pentru ca fiica lor să intre la Stanford, a precizat sursa. Există încă posibilitatea ca ei să nu fi greşit cu nimic, însă acest lucru urmează să fie determinat, a adăugat sursa.

Consilierul Michael Wu, angajat al companiei Morgan Stanley, a făcut legătura părinţilor cu Singer, a precizat sursa. O purtătoare de cuvânt a Morgan Stanley a informat că firma cooperează cu investigatorii.

Wu a fost concediat pentru că nu a cooperat cu investigaţia internă în acest sens, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Studenta, părinţii ei şi Wu nu au fost puşi sub acuzare până în prezent.

Sursa a precizat că investigatorii aveau informaţii cu privire la suma plătită de părinţii studentei din martie însă nu au avut destule dovezi pentru a pune sub acuzare pe cineva.

„Este important de clarificat că Stanford nu a primit 6,5 milioane de dolari de la Singer sau de la familia studentei. Stanford nu ştia de această plată de 6,5 milioane de dolari până la apariţia informaţiilor în presă”, se arată într-un comunicat al universităţii.

Actriţa Lori Loughlin, cunoscută din "Fuller House", şi Felicity Huffman, din serialul "Desperate Housewifes", se află printre zecile de persoane acuzate că au dat mită, între 200.000 şi 6,5 milioane de dolari, pentru a-şi înscrie copiii la universităţi de elită.

Procurorii au trimis în judecată 33 de părinţi, care sunt acuzaţi că au plătit sume foarte mari de bani pentru a-şi înscrie copiii la instituţii de învăţământ superior de elită. Printre acuzaţi se află nouă îndrumători de colegiu, care ar fi acceptat bani în schimbul garantării admiterii. Dascălii vizaţi de anchetă au şi falsificat teste. 

Părinţii acuzaţi în acest dosar sunt şefi de firme, investitori imobiliari, avocaţi de prestigiu. Copiii lor au fost acceptaţi în universităţi precum Yale, Georgetown, Stanford, UCLA şi USC.

Singer, cel care s-ar afla în spatele acestui scandal, a lucrat cu persoanele acuzate. El este proprietarul firmei de consiliere pentru facultate numită “The Key” şi CEO-ul fundaţiei Key Worldwide, organizaţie de caritate legată de firmă.

Prin aceste organizaţii, el a facilitat fraude la teste precum SAT sau ACT, precum şi oferirea de mită către antrenorii din facultăţi şi unor administratori pentru ca unii copii să primească statutul de atleţi recrutaţi deşi ei nici nu practicau sporturile respective.

Singer ar fi primit 25 de milioane de dolari de la părinţi, conform lui Andrew Lelling, procurorul din Massachusetts.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.