Preşedintele american Donald Trump şi Prima Doamnă Melania Trump erau invitaţi la ceai, luni după-amiaza, la reşedinţa prinţului Charles şi soţiei sale Camilla, în centrul Londrei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Invitaţia la un ceai - în privat - reprezintă o rară ocazie ca Charles, moştenitorul tronului, să discute informal cu Trump despre lupta împotriva modificărilor climatice, pe care prinţul le consideră o ameninţare gravă, iar miliardarul republican o farsă.

Este vorba despre o misiune importantă a prinţului, care îşi asumă tot mai multe îndatoriri, în timp ce regina Elizabeth a II-a, în vâstă de 93 de ani, îşi reduce programul.

Regina nu mai efectuează turnee în străinătate şi i-a încredinţa lui Charles şi altor copii şi nepoţi un rol tot mai important în reprezentarea sa la evenimente.

CHURCHILL

Elizabeth a II-a i-a oferit lui Donald Trump un exemplar al primei ediţii a cărţii ”Al Doilea Război Mondial” (“The Second World War”) a lui Winston Churchill.

Cartea este o prezentare literară clasică a efortului de război care a unit Marea Britanie şi Statele Unite.

Regina i-a oferit preşedintelui un set de stilouri Duofold de trei piese, cu un design de obsidian, conceput în mod exclusiv pentru regină.

Ea i-a oferit Melaniei Trump o cutie de argent special comandată, cu un capac din email realizat de mână.

Regina urmează să-i primească luni seara pe soţii Trump la un dineu de stat.

ABAŢIA WESMINSTER

Cuplul prezidenţial a adus un omagiu la Mormântul Soldatului Necunoscut, la Westminster Abbey.

Eiau fost primiţi în abaţie de către prinţul Andrew şi membri ai clerului.

Preşedintele şi Prima Doamnă au păstrat un moment de reculegere la mormântul unui militar britanic al cărui corp a fost adus din Franţa şi înmormântat la abaţie în noiembrie 1920. În mormânt se află pământ francez, iar mormântul este acoperit cu o lespede de marmură neagră.

Familia Trump s-a rugat şi s-a aplecat să atingă o jerbă de flori din trandafiri roşii şi albi flori albastre şi roz.

În cadrul acesteii vizite în Europa, locatarul Casei Albe asistă la marcarea a 75 de ani de la Ziua Z.

BOICOT

Donald Trump a început să plângă de accesul limitat la ştiri americane imediat ce a sosit la Londra, luni, într-o vizită de stat de trei zile.

El a scris pe twitter că CNN era principala sa sursă asemenea ştiri, dar că ”după ce m-am uitat o vreme, l-am stins. Numai ştiri negative şi atât de multe ştiri false (fake news), foarte rele pentru SUA”.

Preşedintele a întrebat de ce AT&T nu face ceva şi a sugerat o boicotare a AT&T cu scopul de a efectua ”schimbări mari” la CNN. Postul CNN aparţine Turner Broadcasting System, o divizie a AT&T WarnerMedia.

CNN şi WarnerMedia nu au comentat imediat.

Locatarul Casei Albe critică de mult timp CNN din cauza felului în care îi acoperă mandatul şi administraţia.

Fox News este postul preferat al miliardarului republican.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.