Autorităţile din China s-au folosit de reţele sociale precum Twitter şi Facebook pentru a induce sentimente anti-occidentale şi naţionaliste ca parte a unui război informaţional în legătură cu protestele din Hong Kong, informează New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, Facebook şi Twitter au anunţat că au descoperit dovezi ale luptei duse de autorităţile de la Beijing pentru a semăna discordie în rândul manifestanţilor din Hong Kong.

Cei doi giganţi media au anunţat dezactivarea unor reţele de conturi, originare din China, unde atât Facebook, cât şi Twitter sunt blocate. Pe respectivele conturi au fost postate mesaje prin care manifestanţii de la Hong Kong erau acuzaţi că sunt violenţi şi că au motive ascunse. O pagină Facebook susţinea chiar că manifestanţii pro-democraţie ar avea legături cu luptătorii ISIS.

Potrivit sursei citate, Twitter susţine că a închis 936 de conturi, în timp ce Facebook a suspendat patru pagini, trei grupuri şi cinci conturi implicate în campania de dezinformare.

Twitter a anunţat, de asemenea, că va bloca presa susţinută de stat, după ce China Daily şi alte publicaţii au plasat reclame pe reţeaua socială prin care sugerau că protestatarii de la Hong Kong sunt sponsorizaţi din Vest şi au devenit violenţi.

“Comportamentele manipulative nu-şi au locul pe reţeaua noastră“, se arată într-un comunicat al Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.