Facebook a decis să limiteze distribuirea unui articol al New York Post referitor la emailuri cu dovezi referitoare la candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi la fiul acestuia, pentru ca veridicitatea informaţiilor să poată fi verificată de partenerii terţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timp ce intenţionat nu postez un link cu New York Post, doresc să clarific că acest articol este eligibil să fie analizat de către partenerii terţi ai Facebook care verifică informaţiile. Între timp, reducem distribuirea acestuia pe platforma noastră”, a scris pe Twitter Andy Stone, purtător de cuvânt al Facebook.

Decizia editorială de a reduce răspândirea articolului este una semnificativă pentru Facebook. Compania de media socială a susţinut o perioadă lungă de timp libertatea de exprimare şi a respins ideea că ar fi un arbitru al adevărului.

Compania a blocat însă recent numeroase tipuri de conţinut problematic din serviciile sale, inclusiv reclamele anti-vaccinare, negarea Holocaustului şi pagini şi grupuri care răspândeau teoria conspiraţională QAnon.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.