Facebook a anunţat că a şters 1,5 milioane de videoclipuri la nivel global cu atacul de la cele două moschei din Noua Zeelandă, în primele 24 de ore, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În primele 24 de ore am şters 1,5 milioane de videoclipuri ale atacului la nivel global, dintre care 1,2 milioane au fost blocate înainte de a fi încărcate”, a informat Facebook pe Twitter sâmbătă seara.
 
Compania a precizat că va şterge şi toate variantele editate ale videoclipului, din respect faţă de persoanele afectate şi din cauza îngrijorărilor autorităţilor.
 
Numărul celor decedaţi în atacul din Noua Zeelandă a ajuns duminică la 50. Atacatorul şi-a filmat acţiunile şi le-a transmis în direct pe Facebook timp de 17 minute, folosindu-se de o aplicaţie creată pentru entuziaştii sporturilor extreme, copii ale videoclipului încă circulând pe reţelele sociale câteva ore mai târziu.
 
Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a afirmat că intenţionează să discute cu Facebook despre videoclipurile transmise în direct.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.