Reprezentanţii Facebook au activat vineri după-amiază opţiunea ”safety check” pentru locuitorii din metropola Stockholm, după ce un suspect necunoscut a intrat cu un camion în mulţimea de la Ahlens Mall, transmite versiunea suedeză a The Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc la ora locală 14.53 (15.53 ora României), când un bărbat a intrat cu un camion în mulţimea de pe cunoscuta arteră comercială Drottningatan, oprindu-se în vitrina Ahlens Mall. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte opt au fost rănite.

Niciun suspect nu a fost arestat până în acest moment, iar autorităţile suedeze au publicat o imagine cu un bărbat căutat în legătură cu atentatul de la Stockholm.

Între timp, autorităţile au anunţat că iau în considerare un posibil atentat terorist şi au decis să oprească circulaţia metroului şi să evacueze gara centrală, care este situată în apropierea Ahlens Mall.

Mai multe atacuri cu camioane sau maşini au avut loc în ultimul an în oraşele europene, după ce gruparea al-Qaeda le-a cerut adepţilor încă din 2010 să folosească camioane în atentatele teroriste din Occident.

Facebook a activat ultima dată opţiunea ”safety check” la începutul săptămânii, după ce o bombă a explodat într-o garnitură de metrou care călătorea între staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.