O fabrică de armament nuclear din Texas şi-a întrerupt temporar activitatea din cauza apropierii unor incendii de pădure, iar oraşe vecine au fost evacuate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Operaţiunile de la fabrica Pantex au fost întrerupte până la noi ordine. Toate armale şi materialele speciale sunt în siguranţă şi nu sunt afectate”, a anunţat marţi pe X Centrala Nucleară Pantex.

31 DE INCENDII

Imagini satelitare difuzate de Serviciul Meteorologic Naţional (NWS) din Amarillo arată că incendii se extind către oraşul Amarillo, situat în nordul Texasului, din cauza unor rafale violente de vânt şi unor temperaturi anormal de mari în acest anotimp.

Texas A&M Forest Service a semnalat 31 de incendii în acest stat, dintre care cel mai important a devastat peste o suprafaţă de 1.200 de kilometri pătraţi şi care făcea ravagii în continuare.

Fabrica, situată la 34 de kilometri de Amarillo, a anunţat într-un mesaj că nu există niciun incendiu în incintă.

”Toţi angajaţii au fost localizaţi, iar personalul neesenţial nu se mai află în instalaţie”, anunţă ea.

Fabrica Pantex din Texas asamblează arsenalul american american, efectuează teste pe materiale nucleare speciale şi produce explozivi puternici.

Serviciul meteorologic al oraşului i-a sfătuit pe locuitori să rămână acasă.

”Calitatea aerului rămâne mediocră în regiunea Amarillo. Fumul continuă să se răspândească spre sud”, anunţă serviciul pe X.

Guvernatorul Texasului Greg Abbott a declarat marţi starea de catastrofă în 60 de comitate, pentru a debloca fonduri în lupta împotriva incendiilor.

”Texanii sunt invitaţi să-şi limiteze activităţile susceptibile să provoace incendii şi să ia măsuri de precauţie pentru a-şi proteja apropiaţii”, a cerut într-un comunicat Greg Abbott.

Mai multe oraşe, unele situate la 160 de kilometri de Amarillo, au emis ordine de evacuare, au închis drumuri şi au ordonat cetăţenilor să se adăpostească acasă sau în clădiri publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.