Şefa extremei drepte italiene, Giorgia Meloni, prezentată drept favorită în alegerile legislative de la 25 septembrie, critică propunerea Bruxellesului de a suspenda finanţări destinate Ungariei din cauza unor riscuri de corupţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Adevăraţii anti-europeni sunt cei care, atunci când suntem atacaţi, iar UE ar trebui să fie mai puternică ca niciodată, spun că trebuie să există o Europă de divizia întâi şi alta de divizia a doua şi care fac totul pentru a arunca Ungaria în braţele lui Putin”, a denunţat ea într-un interviu acordat cotidianului ultra-conservator Il Giornale, publicat luni.

Comisia Europeană (CE) le-a propus duminică statelor membre ale Uniunii Europene să suspende finanţări europene destinate Ungariei în valoare de 7,5 miliarde de euro, din cauza unr riscuri de corupţie şi să aştepte ca Budapesta să implementeze reforme.

Partidul Fratelli d'Italia, al lui Giorgia Meloni, care întreţine relaţii strânse cu premierul ungar Viktor Orban, îşi face campanie cu un program naţionalist prin care cere ”o Europă diferită”, în care statele membre să aibă mai multe puteri.

Giorgia Meloni îndeamnă, în acest interviu, la o ”apropiere a naţiunilor europene, în loc de a le îndepărta şi învrăjbi folosind problema statului de drept ca armă ideologică, pentru a-i lovi pe cei care nu sunt consideraţi în rând”.

Comisia a citat ”nereguli” şi ”carenţe”, în Ungaria, în procedurile licitaţiilor publice şi în proporţia ”anormal” de mare a ofertelor unice în aceste contracte.

Giorgia Meloni a criticat duminică,. în alt interviu, politica Bruxellesului faţă de Polonia, şi ea acuzată de aducere atingere statului de drept, în contextul în care a primit numeroşi refugiaţi ucraineni.

”Orban îşi va face alegerile, eu nu fac ce zivce Orban (...). Eu iau în considerare doar interesul naţional al Italiei”, a declarat ea.

Fratelli d'Italia este partidul dominant într-o coaliţie din care mai fac parte Liga (antimigraţie) a lui Matteo Salvini şi Partidul Forza Italia (conservator) al lui Silvio Berlusconi.

Ultimele sondaje arată că această coaliţie este creditată detaşat pe primul loc, cu 46% din intenţiile de vot.

”Respect alegerile democratice ale tuturor ţărilor din lume. Orban a făcut lucruri bune, dar a făcut şi greşeli”, a declarat duminică, la o adunare a Ligii, Salvini.

Berlusconi, care se prezintă ca fiind mai moderat, a subliniat că politicile lui Orban ”sunt diferite faţă de ale noastre, la fel ca viziunea sa asupra Europei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.