O explozie a avut loc într-o uzină chimică la Taiyuan, capitala provinciei Shanxi, în nordul Chinei, potrivit Dahebao - cotidianul oficial al provinciei -, care citează autorităţile, însă publicaţia nu anunţă un bilanţ al victimelor, ci pagube materiale în imobile din zonă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrări video difuzate pe reţele de socializare surprind un incendiu în instalaţia industrială, care degaja un fum gri, în formă de ciupercă pe cer.

Alte imagini surprind locuinţe şi cioburi pe jos, oameni speriaţi care ies din clădiri şi rame de ferestre căzute la baza zidului unor imobile, din cauza suflului exploziei.

”Personal a fost trimis la faţa locului. Incendioul a fost stins, iar bilanţul victimelor este încă necunoscut”, scrie ziarul Dahebao pe pagina sa pe reţeaua de socializare Weibo, citând autorităţile.

Accidentele industriale sunt frecvente în China.

Potrivit unor locuitori intervievaţi de presa locală, explozia a avut loc la ora locală 17.25 (11.25, ora României), iar persoane au fost rănite de cioburi.

La această uzină - denunţită Jiangyang - a avut loc o explozie în septembrie 2021, potrivit Dahebao.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.