Numărul celor răniţi în explozia din Sankt Petersburg creşte la 25, 19 persoane fiind spitalizate. Autorităţile locale au demarat o anchetă, dar nu au oferit deocamdată informaţii despre modul în care s-a produs explozia. Cunoscutul blogger care a murit devenise critic în ultima perioadă cu privire la la regresele armatei ruse în Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii locali au actualizat numărul celor răniţi în urma exploziei produse, duminică într-o cafenea din Sankt Petersburg, precizând că 25 de persoane au fost rănite, iar 19 dintre ele au fost spitalizate.

Guvernatorul oraşului, Alexander Beglov, a împărtăşit actualizarea într-o postare pe Telegram, duminică seară. 

"Toate serviciile de urgenţă şi speciale ale oraşului sunt activate în prezent în legătură cu ceea ce s-a întâmplat într-o cafenea de pe Insula Vasilyevsky", a spus Beglov, referindu-se la insula care reprezintă o parte semnificativă din centrul oraşului.

"Lucrăm în coordonare cu agenţiile de aplicare a legii. Acestea încearcă să stabilească circumstanţele a ceea ce s-a întâmplat", a adăugat acesta.

Explozia l-a ucis pe bloggerul militar rus Vladlen Tatarsky, potrivit agenţiei de ştiri ruse de stat TASS şi autorităţilor locale.

Unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori online din ţară cu privire la războiul din Ucraina, Tatarsky era uneori critic la adresa regreselor armatei ruse în Ucraina.

"Din păcate, 1 persoană a murit. În prezent, există 25 de victime. 19 dintre ele sunt spitalizate. Spitalele din oraş oferă toată asistenţa necesară", a scris Beglov.

Potrivit The Guardian, Vladlen Tatarsky avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram şi era unul dintre cei mai importanţi dintre influenţii bloggeri militari care au susţinut războiul din Ucraina.

Un site din Sankt Petersburg a transmis că explozia a avut loc într-o cafenea care a aparţinut la un moment dat lui Evgheni Prigojin, fondatorul armatei private Wagner care luptă pentru Rusia în Ucraina.

Nu a existat nicio indicaţie cu privire la cine s-a aflat în spatele exploziei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.