Experţii Flashpoint atrag atenţia că mai mulţi hackeri vorbitori de chineză ar fi lăsat urme în spatele atacului cibernetic WannaCry, un virus de tip ransomware care a afectat în urmă cu două săptămâni sute de mii de calculatoare din 150 de ţări, printre care se numără şi România, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţii au analizat limba utilizată în anunţurile de răscumpărare trimise de hackeri în timpul atacului cibernetic WannaCry.

În acest sens, utilizarea unei gramatici şi punctuaţii corecte doar în anunţurile chineze sugerează că hackerii erau nativi sau fluenţi în limba chineză.

Însă, versiunile traduse ale anunţului par să fie realizate cu ajutorul unor aplicaţii online.

WannaCry a afişat un anunţ de răscumpărare în 28 de limbi diferite, dar doar anunţurile în chineză şi engleză par redactate de oameni, nu de calculatoare.

De asemenea, în versiunea în engleză a anunţului de răscumpărare există o serie de fraze ciudate, precum: ”Nu aveţi atât de suficient timp”.

Peste 300.000 de calculatoare au fost afectate în urmă cu mai bine de două săptămâni de un atac cibernetic mondial, catalogat drept cel mai amplu atac din istorie, care a vizat în mod nediscriminatoriu bănci, spitale, companii private şi agenţii guvernamentale.

Experţii de la FBI şi Europol au lansat investigaţii separate pentru a determina cine este responsabil de lansarea WannaCry.

Iniţial, experţii în securitate cibernetică au anunţat că există indicii care dovedesc o implicare a hackerilor guvernamentali de la Phenian.

Însă, Flashpoint atrage atenţia că anunţul de răscumpărare în limba coreeană a fost tradus extrem de prost pe baza anunţului în engleză al WannaCry.

”Diar versiunile din limba chineză şi engleză par că au fost scrise de cineva care înţelege limba. Celălalte par traduse cu Google Translate. Chiar şi anunţul în limba coreeană”, a declarat expertul în securitate cibernetică Alan Woodward de la universitatea Surrey.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.