Reorezentanţii Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică (NCSC) au publicat un ghid pentru politicienii care vor să se ferească de atacuri informatice în perioada campaniei electorale, precizând că parlamentarii şi consilierii politici ai acestora ar putea în special să fie vizaţi de hackeri, după haosul mondial provocat de ransomware-ul WannaCry, transmite The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţii în securitate cibernetică cred că va fi vorba în special de atacuri de tip phishing prin e-mailuri compromise.

Mai puţin de zece persoane au fost vizate până în acest moment de asemenea e-mailuri, dar în toate cazurile erau utilizate adrese personale de e-mail în locul celor guvernamentale.

De asemenea, îngrijorările cu privire la noi atacuri cibernetice au crescut considerabil după ce ransomware-ul WannaCry a blocat sistemele informatice din întreaga lume şi a paralizat calculatoarele sistemului sanitar din Marea Britanie.

Experţii cred că ransomware-ul WannaCry a reuşit să se răspândească atât de rapid prin e-mailuri de tip phishing, care încearcă să-i păcălească pe utilizatori pentru a-şi trimite parolele sau alte informaţii sensibile hackerilor.

”Atacatorii ar putea să trimită e-mailuri de resetare a parolelor care par autentice, mesaje urgente despre probleme financiare sau link-uri către anumite documente. Aceste e-mailuri sunt extrem de convingîtoare şi ar putea să ajungă pe e-mailurile personale sau pe cele de muncă”, a atras atenţia NCSC.

De asemenea, în urma atacurilor cibernetice care au vizat alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi Franţa, experţii în securitate civernetică avertizează că un atac informatic asemănător ar putea să vizeze şi Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.