Forţele militare sud-coreene au efectuat luni un exerciţiu de mare amploare, folosind inclusiv muniţie reală, în apropiere de graniţa nord-coreeană. De altfel, Coreea de Sud organizează cele mai ample exerciţii militare în colaborare cu SUA, în contextul în care vecinul de la nord a testat săptămâna trecută o nouă serie de rachete balistice, transmite Daily News & Analysis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul implică tancuri K9 şi lansatoare de rachete cu 130 mm, care au fost transportate pe coasta provinciei Goseong, în apropiere de graniţa nord-coreeană. Scopul exerciţiului este de a demonstra strategia militară în scenariul posibil al unei provocări maritime din partea regimului de la Phenian.

Kim Jong-un a monitorizat personal în martie lansările de rachete în Marea de Est, inclusiv primul test a unei rachete balistice cu rază medie de acţiune din ultimii doi ani. Liderul de la Phenian a ordonat şi cel mai lung exerciţiu cu artilerie de până acum, desfăşurat pe o insulă aflată la doar 120 de kilometri de Goseong.

Forţele militare ale Statelor Unite şi Coreei de Sud iau parte la cele mai mari exerciţii militare comune de până acum, în ciuda tensiunilor în creştere din peninsulă, ca urmare a testării unei bombe cu hidrogen de către regimul de la Phenian şi a impunerii unor sancţiuni dure din partea Naţiunilor Unite ca răspuns la provocarea lui Kim Jong-un.

Exerciţiile militare anuale Key Resolve şi Foal Eagle, care au devenit deja o tradiţie în relaţiile bilaterale dintre Washington şi Seul au loc în lunile marrtie şi aprilie. Însă, operaţiunile de anul acesta vor fi cele mai mari demarate vreodată de aliaţi, aşa cum a confirmat şi un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene.

Anul acesta, peste 300.000 de trupe militare sud-coreene vor fi implicate în exerciţiile militare, alături de 15.000 de soldaţi americani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.