Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat, luni seară, că "ar fi complet greşit şi de neiertat", dacă Vladimir Putin "va fi lăsat din nou să deseneze harta Europei fără un răspuns pe măsura".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Din disperare şi dorinţa de a poza într-un urmaş fidel a lui Stalin, preşedintele Rusiei a început astăzi să folosească creionul plin de sânge lăsat moştenire la Kremlin, pentru a desena din nou harta Europei. Am anunţat de acum o lună că după Jocurile Olimpice din China, Rusia va începe atacul asupra Ucrainei. Ieri (n.r. - duminică), jocurile olimpice s-au încheiat şi a intrat in joc mintea unui lider diabolic, dispus să intre in conflict cu toată lumea doar pentru a-şi mângâia orgoliul sovietic. Dacă de data acesta va fi lăsat din nou să deseneze harta Europei fără un răspuns pe măsura, ar fi complet greşit şi de neiertat", a scris Tomac pe Facebook.

Vladimir Putin a decis luni să recunoască independenţa separatiştilor pro-ruşi din Ucraina.

Această recunoaştere rusă a separatiştilor scurtcircuitează procesele de pace rezultate în urma acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a acestor zone.

Liderii occidentali au promis sancţiuni contra Moscovei în caz de recunoaştere unilaterală a acestor teritorii din estul Ucrainei, unde trăiesc în jur de trei milioane de persoane, potrivit estimărilor. 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.