Şeful de stat-major al armatei etiopiene şi preşedintele regiunii Amhara au fost ucişi, au anunţat serviciile prim-ministrului, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful armatei etiopiene Seare Mekonnen a fost ucis de garda sa de corp la câteva ore după o tentativă de lovitură de stat în Amhara, un stat regional al cărui preşedinte a fost de asemenea ucis, a declarat duminică un purtător de cuvânt al premierului Abiy Ahmed.

Acesta a precizat că un "comando de ucigaşi" conduşi de un şef al securităţii din Amhara (nord-vest) a pătruns în regiune, sâmbătă după-amiază, rănindu-l mortal pe preşedintele regiunii Ambachew Mekonnen şi pe un alt responsabil. 

Mai târziu, şeful de stat-major al armatei etiopiene, generalul Seare Mekonnen, a fost ucis de garda sa de corp în ceea ce pare a fi "un atac coordonat", a adăugat purtătorul de cuvânt. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.