Cel puţin zece persoane au fost ucise, miercuri, în a doua zi de atacuri aeriene în Mekelle, capitala regiunii Tigray din nordul Etiopiei, a declarat un oficial al spitalului unde au fost aduse victimele atacurilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele din Tigray se luptă cu armata etiopiană şi aliaţii săi de la sfârşitul anului 2020. A existat o încercare de instituire a încetării focului la începutul acestui an, însă luna trecută luptele au izbucnit din nou.

Cinci dintre victime au murit în drum spre Spitalul Ayder din Mekelle, a declarat directorul general al instituţiei, Kibrom Gebreselassie. Ceilalţi au murit la locul atacului cu drone din cartierul Midre Genet, a spus Kibrom, citându-l pe coordonatorul de urgenţă al oraşului.

Purtătorul de cuvânt al armatei etiopiene, colonelul Getnet Adane şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Legesse Tulu, nu au răspuns imediat solicitărilor de declaraţii.

Frontul de Eliberare a Poporului din Tigray (TPLF), care guvernează regiunea Tigray, a anunţat duminică că este pregătit pentru un nou armistiţiu şi că va accepta un proces de pace condus de Uniunea Africană. Guvernul Etiopiei nu a răspuns încă la această ofertă.


Un chirurg de la Spitalul Ayder, Fasika Amdeslasie, a declarat că majoritatea victimelor de miercuri au fost lovite în al doilea atac, după ce oamenii s-au adunat pentru a ajuta victimele primului atac.

Kibrom a mai spus că spitalul se luptă să salveze răniţii din cauza lipsei de aprovizionare cauzate de aproape doi ani de război.

”Nu există oxigen pentru operaţie. Nu ştiu ce să fac. Să pierd fiecare victimă care poate fi salvată pentru că nu există oxigen sau medicamente?, a continuat el.

Marţi, o persoană a fost rănită în atacurile care au vizat Universitatea Mekelle şi o televiziune locală.

Conflictul a ucis mii de oameni, a dezrădăcinat zeci de mii de persoane, a distrus infrastructura şi a agravat foametea din Tigray.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.