Etiopia a plantat peste 353 de milioane de copaci în 12 ore luni, ceea ce este conform oficialilor un record mondial, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea a făcut parte dintr-o campanie mai largă de protejare a mediului numită „Moştenirea Verde”, coordonată de prim-ministrul Abiy Ahmed.

Milioane de cetăţeni au fost invitaţi să participe la această provocare iar în primele şase ore, Ahmed a informat pe Twitter că în jur de 150 de milioane de copaci au fost plantaţi.

„Suntem la jumătatea drumului spre obiectivul nostru”, a declarat el încurajând cetăţenii să continue eforturile. După ce perioada de 12 ore s-a încheiat, premierul a anunţat pe Twitter că Etiopia nu doar şi-a „îndeplinit obiectivul comun al #MoşteniriiVerzi”, chiar l-a depăşit.

În total, au fost plantaţi 353,633,660 de copaci au fost plantaţi, a precizat ministrul pentru inovaţiie şi tehnologie, Getahun Mekuria.

 

În 2017, India a stabilit recordul mondial prin plantarea a 66 de milioane de copaci în 12 ore de către 1,5 milioane voluntari.

Conform Farm Africa, o organizaţie care contribuie la eforturile de reîmpădurire în estul Africii, mai puţin din 4% din suprafaţa Etiopiei este împădurită, faţă de 30% la sfârşitul secolului 19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.