Parlamentul eston a adoptat marţi o lege care legalizează căsătoria între persoane de acelaşi sex, Estonia devenind astfel prima ţară din fostul bloc comunist care autorizează cuplurile homosexuale să se căsătorească şi să aibă aceleaşi drepturi ca cuplurile heterosexuale căsătorite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt mândră de ţara mea. Construim o societate în care drepturile fiecăruia sunt respectate şi în care oamenii se pot iubi liber”, a declarat premierul eston Kaja Kallas, într-un tweet, în urma legalizării căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

”Această decizie nu retrage nimic nimănui, ci acordă ceva important multora”, a declarat după vor premierul.

”Fiecare persoană ar trebui să aibă dreptul să se căsătoreasdcă cu persoana pe care o iubeşte”, a subliniat Kallas, subliniind că este ”mîndră de Estonia”.

Legea - adoptată cu 55 la 34 de voturi - urmează să intre în vigoare în 2024.

Opozanţii şi-au exprimat dezacordul şi au încercat să blocheze votul prezentând amendamente.

În 2014, Parlamentul din Tallinn a legalizat uniunea civilă între cupluri de acelaşi sex. Însă nu a publicat niciun decret de aplicare.

Legea adoptată marţi corectează inegalităţi ale drepturilor care persistă, până în prezent, între cuplurile heterosexuale şi homosexuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.